Gülsüm Arslan
Sivas-Gürün doğumlu olup ilkokulu Gürün’de ortaokulu Divriği’de (DPYO) ve lise eğitimini Gürün “Çok Programlı Fen Bilimleri Lisesi”nde tamamlamıştır. Bir süre tekstil alanında modelistlik, stilistlik, yöneticilik ve muhasebe işleriyle meşgul olduktan sonra otuz yaşında başlamış olduğu hafızlık eğitimini iki yılda tamamlamıştır. Lisans eğitimlerini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi “Kamu Yönetimi” bölümü ile Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamlamıştır. Yüksek Lisans (Tezli) eğitimini ise İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı “Kırâat” alanında tamamlamıştır.
Uzun yıllar tasavvuf mûsikîsi nazariyat eğitimi almıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı ve MEB’e bağlı muhtelif kurumların yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında (STK) “tashîh-i hurûf” ve Kur’an kırâatinde mûsikî makamlarının kullanımına dair dersleri vermiştir. 2019 yılından itibaren İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) İslami İlimler Fakültesi’nde Kur’ân-ı Kerîm ve tecvîd dersleri “öğretim görevlisi” olarak vazife yapmaktadır. Bunun yanı sıra hafızlık eğitimi yapılan İHL ve kurslarda hafızlık eğitim koordinatörlüğü yapmaktadır. İHL’lerdeki bu uygulamaların Gülsüm Arslan’ın koordinatörlüğünde daha nitelikli ve sitemli yapılabilmesi için MEB-Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile İZÜ arasında Gülsüm Arslan’ın koordinatörlüğünde bir protokol imzalanmıştır.
“75 Günde Koro, Musiki Makamları ve Mana-Mealle Hafızlık” adıyla geliştirip farklı kurumlarda hemen her seviyede pek çok (yaklaşık 20) uygulamasını yaptığı yöntemine Kültür ve Turizm Bakanlığı “Te’lif Hakları”nca “patent” verilmiştir. Bu eser dışında yazarın Örgün Eğitim Kapsamında Hafızlık (Ravza Yayınları, 2021) ve 75 Günde Hafızlık: Yeni Nesil Hafızlık Modeli (İnsan Kitap, 2025) adlı yayımlanmış eserleri bulunmaktadır.